Cahiers op de Campus

 

Cahiers op de Campus is een initiatief van de hoofdredacteur van het Nederlandse-Belgische vaktijdschrift ‘ Cahiers politiestudies’ Associate professor  Elke Devroe
De Cahiers Politiestudies (2006-2016) bestaan tien jaar, en kennen meer dan 700 lezers. Het zijn naslagwerken (boeken) over diverse thema’s zoals Restorative policing (Engelstalig), politieleiderschap, Policing multiple communities, Policing in Europe (Engelstalig), Evidence based Policing, Social Disorder, Technological led Policing, geweld en politie, integriteit en deontologie, tides and currents in police theories (Engelstalig), mensenrechten en politie, vernieuwing in de opsporing, Ethnic profiling, outsourcing policing, enz…Bekijk de volledige lijst.

Elk Cahier wordt reeds jarenlang vergezeld van een studiedag over het thema in België. 

Recentelijk worden onder de titel ‘Cahiers op de Campus’ per bijkomend thema studiemiddagen in Nederland georganiseerd. Sinds september 2015 wordt er vier keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd op Campus Den Haag rondom het thema van de Cahiers Politiestudies. De bijeenkomsten bieden een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken.

 

Nieuws

Activiteiten van het CPS 

Structureel partnership 2017

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk