CPS-studiedag: “Are you being served? Dienstverlening door de politie anno 2018”


Woensdag 7 maart 2018, CC Ter Vesten, Beveren
i.s.m. Politiezone WANO

 

Is de Belgische politie voldoende servicegericht anno 2018?

In een steeds sneller veranderende samenleving vragen diverse instanties en ook burgers voortdurend meer inzet en aanwezigheid van politie. Daarnaast zorgt de terreurproblematiek ervoor dat de bescherming van politiemensen zelf commissariaten omvormt tot versterkte burchten.

Is de politie in staat dit alles te matchen met de verwachting van de inwoners naar een meer gepersonaliseerde en doorgedreven dienstverlening?

De studiedag “Are you being served” houdt de politionele dienstverlening tegen het licht!

In de voormiddag wordt ingegaan op enkele algemene thema’s zoals: Wat is dienstverlening door politie? Wat verwachten burgers van politie? Wat is een gelijkwaardige dienstverlening? Wat is politiewerk op maat van de burger? Hoe ziet de politie zelf haar dienstverlenende functie?

Kan een rationalisering met bijhorende schaalvergroting de dienstverlening verbeteren of net niet? En hoe garandeert de burgemeester een dienstverlening aan zijn bevolking?  

De politionele dienstverlening staat soms onder druk omwille van nieuwe uitdagingen. Hoe gaat men hiermee om in een grootstedelijke context en in tijden van radicalisme en terrorisme?  Quid digitalisering? Biedt het digitale tijdperk kansen op betere dienstverlening of net niet?

In de namiddag kijken we eveneens over het muurtje hoe andere sectoren de klant centraal stellen in een veranderde dienstverlenende organisatie?. Wat kunnen we leren van de klantgerichte aanpak bij Colruyt? En tot slot wat met klantgerichtheid, beleving en kwaliteit?

Door middel van interactieve sessies in de namiddag proberen we concrete handvaten aan te reiken en presenteren we goede praktijken.

Wie de dienstverlening bij de politie nauw aan het hart ligt mag niet ontbreken op deze studiedag. Je krijgt een pak informatie en nieuwe inzichten mee die het servicelevel in Uw organisatie op een (nog) hoger peil kunnen tillen!
 

Werkgroep

Deze studiedag is een initiatief van de studielijn 'lokale politie' van het CPS.

Werkgroep: Isabel Verwee (piloot), Sofie De Kimpe, Theo Van Gasse, Eddy Van Daele, John Van Acker, Bart Schatteman, Leo Mares, Antoinette Verhage,  Siegfried Mertens, Kris Depovere, Tom Broekaert, Nathalie Roegiers, Leo Mares, Steve Margodt, Antoinette Verhage, Steve Provost, Jacky Vastmans, Milis Koen

 

Programma volgt spoedig!

[ keer terug naar de vorige pagina ]

Nieuws

Activiteiten van het CPS 

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2018

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk