CPS-coproductie i.s.m. BVBO:

Studiedag Nieuwe uitdagingen voor het 7e jaar integrale veiligheid anno 2018!


31 mei 2018, PIVO, Asse - Zellik

   


In mei 2017 vond de eerste editie van een studiedag over het zevende jaar integrale veiligheid plaats in het Huis van het Nederlands in Brussel.

Het werd een boeiende studiedag met heel wat deelnemers uit het brede veiligheidsveld. Uit de evaluatie van de deelnemers bleek dat er een duidelijke vraag was naar een vervolg op dit initiatief.

De werkgroep heeft dan ook de handen in elkaar geslagen en opnieuw in samenwerking met de BVBO een bijzonder boeiend programma samengesteld.

In deze editie wordt vooral nader ingegaan op een nieuw scala aan mogelijkheden voor de studenten uit deze richting. En dan gaat het zowel over nieuwe bevoegdheden – zie de Wet Jambon – als over nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden binnen en buiten de reguliere politie.

In het voormiddaggedeelte komen experten uit politie en private veiligheid duiding geven bij nieuwe accenten en mogelijkheden in het domein politie enerzijds en in het domein private beveiliging anderzijds. Er is behoorlijk wat veranderd en voor wie à jour wil blijven valt hier bijzonder veel informatie – heet van de naald – te rapen.

In het namiddaggedeelte is er veel ruimte voor interactie via twee sessies waarbij elke deelnemer direct met zijn vragen en verzuchtingen in debat kan gaan met de sprekers uit de politie enerzijds en de sprekers uit de private sector anderzijds.

Het wordt dus opnieuw een boeiende dag, gedrenkt in de praktijkervaringen van de voornaamste spelers in het politie- en veiligheidsveld.

Een must voor onderwijsmensen die doceren of coördineren in deze richting, voor de ‘afnemers’ van studenten in het veiligheidsveld in het algemeen en voor beleidsverantwoordelijken in onderwijs en veiligheid.

Flyer in pdf.

 

Programma


Dagvoorzitter: Delphine Schelpe, commissaris Politiezone Brakel/Horebeke/Maarkedal/Zwalm en lid van de werkgroep ‘Lokale politie’ CPS.


9u30: Ontvangst met koffie en thee

10u00: Verwelkoming door de dagvoorzitter

10u05: De recrutering bij de politie van kandidaten uit het zevende jaar integrale veiligheid   Download presentatie
Katja De Wolf, Adviseur, Diensthoofd Federale Politie, Algemene Directie van het Middelen-beheer en de Informatie, Directie van het Personeel, Dienst Rekrutering en Selectie

10u25: Een blik op de vernieuwde basisopleiding aan de politieschool   De presentatie wordt later gepubliceerd
Steve Margodt, Opleidingsdirecteur West-Vlaamse Politieschool

10u45: De directie ‘Algemene beveiliging’ bij de politie. Een nieuwe tewerkstellingspool?  Download presentatie
Eric Delhez, directeur directie algemene beveiliging Federale politie (DGA/DAB)

11u10 – 11u40: Koffiepauze

11u40: De nieuwe wetgeving private veiligheid    Download presentatie
Jean-Paul Van Avermaet, Voorzitter Raad van bestuur BVBO

12u10:  Opleiding als hefboom voor kwalitatieve bewaking?   Download presentatie
Jan Cappelle, CEO BVBO

12u40-13u40: Middagpauze - broodjeslunch

13u40: Interactieve vragen- en debatronde
Elke deelnemer woont afwisselend de twee debatsessies bij. De twee panels worden gevormd door de sprekers uit de ochtendsessie.

Sessie 1: De politie en de incorporatie van studenten integrale veiligheid

Sessie 2: De private veiligheidssector, incorporatie van studenten integrale veiligheid en nieuwe bevoegdheden/mogelijkheden door de Wet Jambon

14u55: Afsluiting door dagvoorzitter

15:00: Drankje

 

Doelgroepen

Directeuren scholen opleiding integrale veiligheid, Docenten/coördinatoren, Politie, Douane, Justitie, Securail, Private veiligheid, Defensie, Brandweer, Penitentiaire instellingen, Gemeentebesturen via VVSG, Gemeenschapsinstellingen, Vakorganisaties van de verschillende afnemers, KVB (Koninklijke Voetbalbond), Kabinet van Onderwijs/Justitie/Binnenlandse Zaken/Financiën, UNIZO/BVBO/VBO/Koneos

 

Werkgroep

Deze studiedag werd voorbereid door enkele leden van de studielijnen Lokale Politie en PPS van het CPS - Eddy Van Daele, Chris Bombeke, Delphine Schelpe,  Chris Teirlinck

 

Foto's

[ keer terug naar de vorige pagina ]

Nieuws

Programma activiteiten (onder voorbehoud)

 • 14 februari 2019: Cahiers op de campus: Seminar en openbare les: Onderwijs en opleiding van de politie, Den Haag (gratis deelname) VOLZET !
 • 28 februari 2019: Studiedag ‘Politie in een federale staat. Nieuwe inzichten in de politiestructuur’, Poliscenter (RAC – Polis Center), Brussel
 • 22 maart 2019:  Studiedag: Een gedeeld beroepsgeheim voor politie en hulpverlening: vanzelf sprekend?, PAC Het Zuid, Gent
 • 16 mei 2019: Studiemiddag Cahiers op de campus: ‘Intrafamiliaal geweld’, Avans Hogeschool Den Bosch (NL)
 • 17 september 2019: Internationale conferentie ter gelegenheid van 30 jaar CPS: ‘Street policing in a smart society’ (ENG), Universiteit Gent + jubileumfeest
 • Studiedag over de schaalgrootte van de politiezones (onder voorbehoud van bevestiging)
 • Studiedag over bestuurlijke handhaving (onder voorbehoud van bevestiging)
 • Oktober 2019 Seminaries over de implementatie van de CP3 (organisatiebeheersing politie)
 • November 2019: Studiedag ‘Just another digital day at the police office’ 
 • November 2019: Studiedag ‘Drugbeleid voor evenementen’ 
 • December 2019: Studiedag over organisatiecultuur
 • December 2019: Studiedag over horizontaal toezicht

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2019

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk