CPS-coproductie i.s.m. BVBO:

Studiedag Nieuwe uitdagingen voor het 7e jaar integrale veiligheid anno 2018!


31 mei 2018, PIVO, Asse - Zellik

   


In mei 2017 vond de eerste editie van een studiedag over het zevende jaar integrale veiligheid plaats in het Huis van het Nederlands in Brussel.

Het werd een boeiende studiedag met heel wat deelnemers uit het brede veiligheidsveld. Uit de evaluatie van de deelnemers bleek dat er een duidelijke vraag was naar een vervolg op dit initiatief.

De werkgroep heeft dan ook de handen in elkaar geslagen en opnieuw in samenwerking met de BVBO een bijzonder boeiend programma samengesteld.

In deze editie wordt vooral nader ingegaan op een nieuw scala aan mogelijkheden voor de studenten uit deze richting. En dan gaat het zowel over nieuwe bevoegdheden – zie de Wet Jambon – als over nieuwe tewerkstellingsmogelijkheden binnen en buiten de reguliere politie.

In het voormiddaggedeelte komen experten uit politie en private veiligheid duiding geven bij nieuwe accenten en mogelijkheden in het domein politie enerzijds en in het domein private beveiliging anderzijds. Er is behoorlijk wat veranderd en voor wie à jour wil blijven valt hier bijzonder veel informatie – heet van de naald – te rapen.

In het namiddaggedeelte is er veel ruimte voor interactie via twee sessies waarbij elke deelnemer direct met zijn vragen en verzuchtingen in debat kan gaan met de sprekers uit de politie enerzijds en de sprekers uit de private sector anderzijds.

Het wordt dus opnieuw een boeiende dag, gedrenkt in de praktijkervaringen van de voornaamste spelers in het politie- en veiligheidsveld.

Een must voor onderwijsmensen die doceren of coördineren in deze richting, voor de ‘afnemers’ van studenten in het veiligheidsveld in het algemeen en voor beleidsverantwoordelijken in onderwijs en veiligheid.

Flyer in pdf.

 

Programma


Dagvoorzitter: Delphine Schelpe, commissaris Politiezone Brakel/Horebeke/Maarkedal/Zwalm en lid van de werkgroep ‘Lokale politie’ CPS.


9u30: Ontvangst met koffie en thee

10u00: Verwelkoming door de dagvoorzitter

10u05: De recrutering bij de politie van kandidaten uit het zevende jaar integrale veiligheid
Katja De Wolf, Adviseur, Diensthoofd Federale Politie, Algemene Directie van het Middelen-beheer en de Informatie, Directie van het Personeel, Dienst Rekrutering en Selectie

10u25: Een blik op de vernieuwde basisopleiding aan de politieschool
Steve Margodt, Opleidingsdirecteur West-Vlaamse Politieschool

10u45: De directie ‘Algemene beveiliging’ bij de politie. Een nieuwe tewerkstellingspool?
Eric Delhez, directeur directie algemene beveiliging Federale politie (DGA/DAB)

11u10 – 11u40: Koffiepauze

11u40: De nieuwe wetgeving private veiligheid
Jean-Paul Van Avermaet, Voorzitter Raad van bestuur BVBO

12u10:  Opleiding als hefboom voor kwalitatieve bewaking? 
Jan Cappelle, CEO BVBO

12u40-13u40: Middagpauze - broodjeslunch

13u40: Interactieve vragen- en debatronde
Elke deelnemer woont afwisselend de twee debatsessies bij. De twee panels worden gevormd door de sprekers uit de ochtendsessie.

Sessie 1: De politie en de incorporatie van studenten integrale veiligheid

Sessie 2: De private veiligheidssector, incorporatie van studenten integrale veiligheid en nieuwe bevoegdheden/mogelijkheden door de Wet Jambon

14u55: Afsluiting door dagvoorzitter

15:00: Drankje

 

Doelgroepen

Directeuren scholen opleiding integrale veiligheid, Docenten/coördinatoren, Politie, Douane, Justitie, Securail, Private veiligheid, Defensie, Brandweer, Penitentiaire instellingen, Gemeentebesturen via VVSG, Gemeenschapsinstellingen, Vakorganisaties van de verschillende afnemers, KVB (Koninklijke Voetbalbond), Kabinet van Onderwijs/Justitie/Binnenlandse Zaken/Financiën, UNIZO/BVBO/VBO/Koneos

 

Werkgroep

Deze studiedag werd voorbereid door enkele leden van de studielijnen Lokale Politie en PPS van het CPS - Eddy Van Daele, Chris Bombeke, Delphine Schelpe,  Chris Teirlinck

 

Locatie

PIVO - Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding

Poverstraat 75 
1731 Asse 

Met de trein

Vanuit Brussel-Noord neem je de stoptrein richting Dendermonde en stap je af in het station Zellik. Het station ligt op 500 meter van het PIVO. Vanaf het station volg je rechts de hoofdweg. Het PIVO ligt achter de bocht. 
De uurregeling van deze verbinding kan je raadplegen op de website van de NMBS: 
www.nmbs.be of op de dienstregeling die de NMBS verspreidt of bij alle Belgische treinstations.

Met de bus

Vanuit Brussel-Noord rijden er bussen:

 • 243 via Wemmel naar Zellik. Deze stopt aan de ingang van het PIVO (halte kazerne).
 • 213 Brussel via Asse-Ternat-Teralfene-Aalst met stopplaats aan Zellik station. De stopplaats ligt 500 meter van het PIVO.
 • 214 Brussel via Asse naar Aalst met stopplaats aan Zellik station. De halte ligt 500 meter van het PIVO.

Vanuit Dilbeek rijdt bus 820 via Jette-Vilvoorde-Zaventem naar Zellik. Deze stopt aan de ingang van het PIVO (halte kazerne).

Met de wagen

Neem afrit 10 op de ring rond Brussel (R0). Volg de N9 richting Asse. Na ongeveer 700 meter neem je de eerste afrit rechts richting Relegem. Boven op de brug ga je naar rechts en volg de hoofdweg die een scherpe bocht naar links maakt. Dit is de Relegemsestraat (die aan de ingang van het PIVO overgaat in de Poverstraat). Volg deze 200 meter, sla dan links in en volg de wegwijzers "PIVO".

 

Praktische inlichtingen

Prijs: De normale deelnameprijs bedraagt 70 euro per deelnemer. In de inschrijving zijn de kosten van de broodjeslunch, de koffiepauzes, de drink en de documentatiemap inbegrepen.

Inschrijvingen met korting:

Structurele partners van het CPS krijgen 10% korting op de inschrijvingsprijs. Het volstaat hiervoor aan te klikken dat u structureel partner bent bij de online inschrijving. 

Voor scholen die de richting 7e jaar IV inrichten: 5 inschrijvingen + 1 gratis inschrijving. 

Individuele voltijdse onbezoldigde studenten nemen deel aan het studententarief van 30 euro per persoon. Studenten die zich in groep aanmelden (minimum 10 p. samen op 1 factuur - aanmelden via email sec@policingandsecurity.be aan de hand van een excellijst met naam, voornaam, emailadres, gevolgde opleiding) kunnen deelnemen aan 25 euro p.p. Neem contact op met sec@policingandsecurity.be voor meer info en om in te schrijven. 

Betaling gebeurt na ontvangst van een factuur die via email wordt verstuurd naar het emailadres van de aanvrager (tenzij anders gewenst). Geef indien nodig aub het correcte emailadres op waarop u de factuur wenst te ontvangen. 

Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 3 dagen voor de studiedag. Bij verhindering kan een vervanger uw plaats innemen, mits u dit uiterlijk 2 dagen voor de studiedag doorgeeft. Indien vervanging of verhindering niet tijdig wordt doorgegeven, bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd.

Inschrijving gebeurt online, onderaan op deze pagina.

Accreditatie voor Politiemedewerkers: Deze studiedag zal erkend worden als voortgezette baremische vorming.

 

Online inschrijving

Inschrijven is mogelijk vanaf 19 maart 2018.

Gelieve géén HOOFDLETTERS te gebruiken bij uw inschrijving, enkel kleine letters en een hoofdletter bij het begin van elke lijn aub.

Na uw online registratie ontvangt u onmiddellijk een mail dat uw bestelling geplaatst is. Nadien volgt nog een mail met de effectieve bevestiging van uw inschrijving. De factuur ontvangt u later van het secretariaat via email.

In het kader van de organisatie van onze evenementen nemen wij uw relevante bedrijfsgegvens of persoonlijke gegevens op in onze bestanden. Conform de bepalingen van Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming kan u uw persoonsgegevens opvragen, inkijken en zo nodig laten corrigeren. In bepaalde gevallen, en indien daarvoor goede redenen zijn, kan u vragen om deze persoonsgegevens te wissen. Alle informatie hierover vindt u op deze pagina.

[ keer terug naar de vorige pagina ]

Studiedag Nieuwe uitdagingen voor het 7e jaar integrale veiligheid anno 2018 > details en online inschrijven
 • Normale deelnameprijs. Hierin zijn de kosten van de broodjeslunch, de koffiepauzes, de documentatiemap, de netwerkdrink en de publicatie inbegrepen.
  € 70,00
 • Deelnameprijs voor voltijdse onbezoldigde studenten: Hierin zijn de kosten van de broodjeslunch, de koffiepauzes, de documentatiemap en de netwerkdrink inbegrepen
  € 30,00
 • Inschrijving enkel voor die organisaties die al op voorhand een deelnamepakket hebben aangekocht en betaald. U ontvangt geen factuur meer. Uw inschrijving werd al gefactureerd via het deelnamepakket. Hierin zijn de kosten van de broodjeslunch, de koffiepauzes, de documentatiemap en de netwerkdrink inbegrepen.
  € 0

Nieuws

 

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2018

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk