Het Centre for Policing and Security en Uitgeverij Vanden Broele:

nieuwe samenwerking voor sterker kennisaanbod op maat van politie- en veiligheidsdiensten

 

Het Centre for Policing and Security en Uitgeverij Vanden Broele, twee spelers met een belangrijke rol in de uitbouw en de verspreiding van kennis voor de politie- en veiligheidsdiensten, slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar.

 

Een nauwe samenwerking op verschillende vlakken zal leiden tot een nog sterker kennisaanbod: nog meer inhoudelijke verbreding én verdieping dus, in combinatie met nog meer inspanningen om die inhoud op de meest doeltreffende manier tot bij alle betrokkenen te krijgen. Het doel? Hen nog beter wapenen tegen de uitdagingen van de veiligheidssector, door hen te helpen met kennis van zaken die uitdagingen aan te gaan.

 

Op 16/01/2020 zetten Dirk Van Daele (voorzitter van het CPS) en Bart Keirse (Uitgever bij Uitgeverij Vanden Broele) hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst die zal uitmonden in een nog sterker kennisaanbod voor politie- en veiligheidsdiensten.

Immers, voortaan bundelen het CPS en Uitgeverij Vanden Broele heel wat krachten: een sterke verankering binnen de sector, een uitgebreid netwerk, een ruime inhoudelijke expertise én de knowhow om de juiste informatie op de juiste manier bij de juiste persoon te krijgen.

 

Vruchtbare samenwerking voor beide partners

Dankzij de samenwerking met Uitgeverij Vanden Broele kan het CPS rekenen op een kennispartner die al lang door de muur van het traditionele uitgeven is gebroken en o.a. met haar innovatieve online platformen (zoals BlueConnect) kennis op de meest doeltreffende manier bij alle betrokkenen weet te krijgen. Dirk Van Daele: “De brede waaier aan offline en online kanalen die Uitgeverij Vanden Broele beheerst, zal het CPS helpen om zijn doelstellingen op het kruispunt van de veiligheidssector, de politie en de maatschappij met succes na te streven.”

Uitgeverij Vanden Broele kan op haar beurt rekenen op de inhoudelijke input van een tweede strategische partner, in navolging van de productieve samenwerking met de Circle of Police Leadership (CPL) die in 2016 werd opgestart. Dankzij de extra input van het CPS kan Uitgeverij Vanden Broele haar hele kennisaanbod voor leidinggevenden binnen de politie bestendigen en uitbreiden. Bart Keirse: “De extra kennisinjectie van het CPS, bovenop die van de CPL, zal ons toelaten om met een nog ruimer kennisaanbod nog beter aan te sluiten bij de behoeften van de stakeholders.”

 

Win-win voor politie- en veiligheidsdiensten

Maar het spreekt vanzelf dat vooral de politie- en veiligheidsdiensten zelf bij deze samenwerking gebaat zijn. De eerste vruchten hiervan zullen zij de komende maanden al kunnen plukken, in de vorm van een resem praktijkgerichte studiedagen en opleidingen, een nieuwe boekenreeks en een verdere inhoudelijke uitbouw van BlueConnect, het online kennispunt voor de politie.

Nog meer inhoudelijke verbreding én verdieping gaan daarbij hand in hand met nog meer inspanningen om die inhoud op de meest doeltreffende manier bij alle betrokkenen te krijgen. Het doel? Hen nog beter wapenen tegen de uitdagingen van de veiligheidssector, door hen te helpen die uitdagingen met kennis van zaken aan te gaan.

 

Over Uitgeverij Vanden Broele en BlueConnect

     

Organisaties laten groeien, dat is de uitdaging die we als Uitgeverij Vanden Broele al meer dan 60 jaar aangaan. Dit doen we door organisaties én hun medewerkers slimmer, efficiënter en klantgerichter te laten werken. Daarbij focussen we vastberaden op praktijkgerichte kennisdeling en tools … en zoeken we steeds naar de ideale mix tussen traditionele en nieuwe media. Ook voor politie- en veiligheidsdiensten. Zo gaat BlueConnect, ons online kennispunt voor de politie, hand in hand met opleidingen en studiedagen, het driemaandelijkse tijdschrift Blue Minds en praktijkgerichte boeken. Hierbij breken we dus ver uit het vakje van het traditionele uitgeven. Meer info op uitgeverij.vandenbroele.be

[ keer terug naar de vorige pagina ]

Nieuws

Programma activiteiten 2021 (onder voorbehoud)

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2020

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk