Live webinar: De toekomst van de politie en veiligheidssector door de ogen van een ervaren trendwatcher, Tom Palmaerts

woensdag 27 januari 2021 om 10u

Live webinar via Zoom met Q & A

 
Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

We kunnen de toekomst niet voorspellen maar door culturele verschuivingen en innovaties te bestuderen, kunnen we trachten de verschillende mogelijkheden in de toekomst in te beelden. Binnen 9 jaar leven we in 2030. Tom Palmaerts onderzoekt welke maatschappelijke fenomenen dan van belang zullen zijn.
Tom Palmaerts gaat op zoek naar onvermoede trillingen, ideeën die nog niet helemaal duidelijk zijn, maar die de potentie hebben om bestaande systemen te veranderen. Concepten die bij sommigen verblindende weerstand oproepen, maar die voor anderen juist de sparkle zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
We vroegen Tom Palmaerts na te denken welke culturele, maatschappelijke en economische veranderingen impact zullen hebben op de politie- en veiligheidssector en hoe deze zich hierop kan voorbereiden.
We vroegen hem expliciet aandacht te hebben voor volgende thema’s: Human resources, financiering, organisatieontwikkeling, internationale uitdagingen en bedreigingen, technologie en innovatie, demografische evoluties, publiek-private samenwerking en privatisering, samenwerking met de wetenschap,…
Hij gaat dus op zoek naar culturele verschuivingen met impact en opportuniteiten voor maatschappij en dus ook voor de politie en veiligheidssector.

Dit webinar wordt aangeboden via Zoom. Na de live toespraak krijgt u de kans vragen te stellen via de chatfunctie.
 

                           Over Tom Palmaerts:
Tom Palmaerts is trendwatcher, bekroonde keynote spreker en managing partner bij Trendwolves, een fullservice trend- en marketingbureau met een focus op jonge consumenten en moderne gezinnen. Hij werkt voor organisaties als Barry Callebaut, Clariant, Conway, AG Insurance en Devan.
Ben jij klaar voor de toekomst? Twijfel je over het antwoord? Dat is oké. Het leven gaat soms zo snel, dat de toekomst ons doet duizelen. Maar, hoe worden we dan wel futureproof? Tom Palmaerts reist al jarenlang de wereld rond met een doel: mensen zin doen krijgen in de toekomst.
Tom Palmaerts is sinds 2008 trendwatcher en partner bij Trendwolves, European Youth Intelligence office. Trendwolves onderzoekt de tijdsgeest, voert trendonderzoek uit en zoekt trendimplementatiemogelijkheden voor overheden en bedrijven. Tom Palmaerts is een internationaal veelgevraagd spreker voor inspiratiesessies binnen de meest uiteenlopende sectoren. In 2009 heeft het Nederlands trendwatchersplatform Second Sight Tom Palmaerts de award gegeven voor 'Specialist Trendwatcher van het jaar', voor zijn drive, originaliteit en passie. In 2015 heeft hij een boek gepubliceerd genaamd 'Futures' samen met Herman Konings en Joeri van den Bergh. In 2017 heeft Tom van een van zijn passies zijn werk gemaakt. Samen met drie vrienden heeft hij een wijngaard gekocht; een smaakvol en te gek avontuur. Aan het einde van 2019 is zijn tweede boek gepubliceerd: 'Ready or not. 11 manieren om future proof te worden.' Vandaag de dag is Tom Palmaerts gefascineerd door de combinatie van langetermijn denken en hedendaagse culturele verschuivingen. Onderwerpen zijn: 2030, jonge vrouwelijke moslims, mega steden, phygital retail, eten, mobiliteit, werk, modern tribe, generatie Z, a future mindset and a future mindset company. Hij wil mensen en bedrijven goesting geven in de toekomst.

 

Quotes:
 
“Tom is effervescent, high-spirited and above all FRESH. His work is greatly inspirational.” Judith van Vliet (Designer Clariant Milan). 
"Tom Palmaerts opens your eyes, with a lively mix of pictures and humor. Short, sweet, and to the point. Eric Van Bael (Vice President Commercial & Public Sector EMEA at Hewlett Packard)
“An accelerated trip in our today’s future.” — Eric Geuens (Regional Manager MAPFRE RE MADRID)
 

 

Praktische informatie

Dit live webinar vindt plaats op woensdag 27 januari 2021 om 10u via Zoom. Na de toespraak van Tom Palmaerts krijgen de deelnemers de gelegenheid vragen te stellen via de chatfunctie.

Na de inschrijving ontvangen de deelnemers een activatielink. Gelieve daarom bij de online inschrijving het rechtstreekse emailadres van de deelnemer door te geven zodat wij de link aan de juiste persoon kunnen doorsturen.

Prijs: 

De normale deelnameprijs bedraagt 45 € per deelnemer.

Individuele voltijdse onbezoldigde studenten: studententarief van 15 € per persoon. 

Deze activiteit is GRATIS voor onze structurele partners met een maximum van 2 deelnemers per organisatie. Om te weten of uw organisatie structureel partner is, ga naar deze pagina. Voor vragen, neem aub contact op met Nathalie Roegiers via sec@policingandsecurity.be

Voor de federale politie: 2 gratis deelnemers per algemene directie + CG. Helaas zijn deze 8 plaatsen al ingenomen. Als u wenst in te schrijven voor de federale politie, gelieve dan in te schrijven aan 45 euro.

Organisaties die structureel partner wensen te worden in 2021, kunnen ook genieten van het gratis webinar. Neem hiervoor contact op met Nathalie Roegiers via sec@policingandsecurity.be

Betaling: 
Betaling gebeurt na ontvangst van een factuur die via email wordt verstuurd (tenzij anders gevraagd). Geef indien nodig a.u.b. het correcte e-mail-adres op waarnaar de factuur verstuurd moet worden. Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 2 dagen voor de activiteit

 

Online inschrijving

Na de inschrijving ontvangen de deelnemers een activatielink. Gelieve bij de online inschrijving het rechtstreekse emailadres van de deelnemer door te geven zodat wij de link aan de juiste persoon kunnen doorsturen.

[ keer terug naar de vorige pagina ]

Webinar dd. 27/01/2021 > details en online inschrijven
  • Deze activiteit is gratis voor onze structurele partners met een maximum van 2 deelnemers per organisatie/directie.
    € 0,00
  • Normale deelnameprijs
    € 45,00
  • Deelnameprijs voor voltijdse onbezoldigde studenten.
    € 15,00

Nieuws

Programma activiteiten 2021 (onder voorbehoud)

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2020

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk